Features

MUSTANG AND DIVLJE JAGODE REPORT (DNEVNI LIST; JUNE 11, 2016)

 POZNATA BH ROCK GRUPA I MLADI MOSTARSKI HARD ROCK BEND VEČERAS U MOSTARU

DIVLJE JAGODE I MUSTANG OBEĆAVAJU ODLIČAN PROVOD

*Piše: Sanda Šunje
*mostar@dnevni-list.ba

Na radost svih ljubitelja rock glazbene scene u gradu na Neretvi, a i šire, poznata bh rock grupa Divlje Jagode večeras će održati koncert u Omladinskom kulturnom centru Abrašević s početkom u 21 sat. Nakon čak 34 godine od zadnjeg nastupa u našem gradu, bend kojega slušaju sve generacije, i one mlađe a posebice starije, čiji se hitovi pjevaju i dan danas, zasigurno će u Mostaru prirediti noć koja će se urezati dugo u pamćenje. Oni malo stariji poklonici njihove muzike će se vjerojatno prisjetiti svoje mladosti jer su uz dobro poznate hitove Divljih Jagoda odrasli, a to su: 'Jedina moja', 'Krivo je more', 'Ne želiš kraj', 'Zauvijek tvoj', 'Kako si topla i mila', 'Zvijezda sjevera', 'Marija', 'Motori', 'Divlje Jagode', 'Auto stop', 'Šejla', 'Kap po kap', 'Let na drugi svijet' i mnoge druge.
Kao predgrupa koncerta legendarnih Divljih Jagoda nastupit će mladi mostarski hard rock bend Mustang, kojega čine: Ana Šarić – vokal, Boris Boras – basista, Jure Brekalo – bubnjevi, Marin Bevanda – gitara i Tin Franičević – gitara. U razgovoru sa basistom, Borisom Borasom, kazao nam je kako je Mustangu iznimna čast i zadovoljstvo što će večeras skupa svirati s Divljim Jagodama.
"Divlje Jagode su vrh glazbene rock scene i drago nam je što imamo tu čast svirati s njima i ovu noć ćemo pamtiti cijeli život. Moram istaknuti da nije mala stvar svirati s bendom koji na sceni egzistira skoro četiri desetljeća, bendom s 12 studijskih albuma, stotinama pjesama i desetinama klasičnih hitova. Sigurno je da će im se vratiti puno uspomena, jer davno su nastupali. Gledno iz moje perspektive, da se takvo nešto meni desi, preplavila bi me bujica emocija", izjavio je Boras.
Kada je riječ o uspjehu rock glazbene scene u Mostaru, ali i regiji, Boras je stava kako su davno prošla vremena kada su se pisale velike priče o ovoj vrsti glazbe.
"Na ovim prostorima prevladavaju drugi muzički stilovi. Grad se izmijenio, ljudi su se izmijenili, publika više nije ista, tako da glazbena rock scena nije na zavidnoj razini kao nekada. Međutim, kada je riječ o Divljim Jagodama, odziv publike će, uvjeren sam, biti i više nego odličan, jer to je bend kojega generacije slušaju i pjevaju njihove pjesme", rekao je Boras.
Grupa Mustang osnovana je krajem 2013., a u ožujku ove godine izdali su prvi album pod nazivom On with the Fight. Njihove pjesme su na engleskom jeziku, a od samog starta krenuli su s intenzivnim nastupima. Imali su nastupe u Sloveniji i Hrvatskoj. U planu imaju nastupe u cijeloj regiji, kao i pripremu drugog albuma na kojem će se najvjerojatnije naći 11 do 12 pjesama.